Prajitura cu crema de ciocolata

de mihasara in Dulciuri, 26 Ian 2016 | 6026 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata!:)

 

INGREDIENTE

  • Crema:
    • 250 g ciocolata
    • 200 ml frisca lichida/smatana dulce
    • 50 g unt/margarina la temperatura camerei
    • 1-2 picaturi de esenta de portocale.
    Pandispan:
    • 7 oua
    • 210 g faina
    • 210 g zahar
    • un varf de cutit de sare
    • coaja de portocala/lamaie
    Sirop:
    • 2 pliculete de cappucino/ sau o cafea mai slaba
    • esenta de portocale sau coaja de portocale
    • apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata:

Crema:

  1. Rupi ciocolata intr-un vas si adaugi untul  moale (la temperatura camerei) peste ea.
  2. Fierbi frisca pana da un clocot si o adaugi peste ciocolata.
  3. Amesteci usor cu lingura si o lasi 8-10 minute.
  4. Dupa expirarea timpului iei un tel si amesteci circular in crema.
  5. Dupa ce s-a amestecat bine, adaugi esenta/coaja de portocale si o dai la rece pana se intareste mai bine (30 de minute).

Pandispan:

  1. Mixam ouale intregi cu zaharul si un varf de sare pana cand compozitia isi tripleaza volumul si se deschide la culoare.
  2. Adaugam putin cate putin faina cernuta si amestecam de jos in sus.
  3. Turnam aluatul intr-o forma tapetata cu unt si faina sau tapetata cu hartie de copt si nivelam
  4. Dupa care lovim forma de masa de cateva ori ca sa eliminam aerul.
  5. Cand e auriu  atunci este gata.
  6.  Stingem cuptorul, intredeschidem usa la cuptor punand o lingura de lemn(in cazul meu).
  7. Nu trebuie sa il lasam neaparat sa se raceasca complet ci sa se  obisnuiasca cu temperatura bucatariei.

Sirop: eu fac un cappucino mai slab, fara alt adaos de zahar si cu esenta de portocale/coaja de portocala.
Asamblare:

  1. Il taiem in doua pe lung.
  2. Asezam o foaie in tava in care l-am copt dupa care insiropam foaia si ungem cu crema.
  3. Asezam peste crema ce-a de-a doua foaie si o presam usor pe toata suprafata.
  4. Insiropam si a doua foaie si dam la rece pt 10-15 minute.
  5. Glazuram cu ciocolata topita 100g cu  2-3 linguri de frisca. 
  6. Dupa ce s-a topit adaugam o lingurita de unt/margarina si amestcam bine.
  7. O dam la rece cateva ore dupa care o putem portiona si servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca Sumegi